Aktivnosti

U okviru projekta Erasmus + KA3 Uključite se u EP4A: Evropsko partnerstvo za stručnu praksu u preduzećima organizuje se studijska poseta Mnhenu za predstavnike preduzeća iz Hrvatske, Slovačke i Srbije u periodu od 12. do 14. marta 2018. godine.

Na trećoj sednici Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga , odžanoj 26. februara u Kraljevu, Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac Grupe, izabran je za predsednika Parlamenta privrednika.

Obraćajući se Parlamentu, Vukadinović je ukazao na neophodnost organizovanja edukacija sa temama značjanim za privredu i privrednike, sa posebnim akcentom na ubrzavanje procesa digitalizacije.

Привредна комора Србије је у сарадњи са Пореском управом Републике Србије, на основу Споразума о сарадњи који је закључен 2016. године између ове две институције, започела активности под називом ''Дани отворених врата са Пореском управом Републике Србије“.

Први у низу скупова одржан је јуче у Краљеву за привреднике Моравичког и Рашког управног округа.

Привредна комора Србије, Регионална привредна комора Моравичког и Рашког управног округа, у сарадњи са Пореском управом Републилке Србије организује скуп под називом „Дани отворених врата са Пореском управом Републике Србије“ на којима ће бити разматрана питања из делокруга надлежности Пореске управе РС а која су од интереса за пословну заједницу.

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga organizovala je 26. decembra 2017. godine u prostorijama Hotela Turist u Kraljevu  Info dan u okviru projekta Erasmus+“Get Involved in EP4A: European Partnerships for Apprenticeships”.

U okviru tematskih sastanaka parlamenata privrednika u proširenom sastavu, 30. novembra 2017. godine, u Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo, održana je  edukativna radionica o internet trgovini“Da posao klikne”. Radionicu je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacije  uz podršku kompanije DHL International Beograd....

Na fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu 28.novembra 2017.godine, održan je skup pod nazivom „Nauka u susret privredi“.

 

   U okviru info dana "Programi Evropske unije za mala i srednja preduzeća", u Privrednoj komori Srbije - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga u Kraljevu, 15. novembra, predstavljeni su EU programi i finansijski instrumenti za podršku malim i srednjim preduzećima (COSME i horizont 2020) i mogućnosti za njihovu primenu u Srbiji, kao i usluga Evropske mreže preduzetništva koje olakšavaju pristup ovim programima.

PKS - RPK Kraljevo organizuje obuku za profesionalne upravnike zgrada koja će trajati 7 dana, odnosno, 50 školskih časova. Cilj stručne obuke je osposobljavanje i priprema za polaganje stručnog ispita radi sticanja licence za poslove u oblasti profesionalnog upravljanja zgradama a na osnovu člana 52. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada (“Službeni glasnik RS“ br.104/2016). Obuka će se održati u dane 24,25,26,27. novembra i 1,2. i 3. decembra 2017.

Privrеdnа kоmоrа Srbiје u sаrаdnji sa Sаvеzоm rаčunоvоđа i rеvizоrа Srbiје organizuje seminar ne temu: PDV еvidеnciје, prеglеd оbrаčunа PDV.