Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održana zajednička promocija programa podrške MSPP sektoru

Razvojna agencija Srbije i Ministarstvo privrede objavili su Javne pozive za podršku privrednom sektoru i početnicima u biznisu u 2017. godini. Javni pozivi se odnose na programe podrške početnicima za započinjanje posla – START UP, programe podrške projektima za unapređenje ekonomskog razvoja, programe podrške inovativnim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, program podrške konkurentnosti MMSPP, programe podrške izvoznicima i programe promocije izvoza, kao i druge programe.

 

U cilju informisanja privrednika o aktuelnim programima, grad Kraljevo u saradnji Akreditovanom Regionalnom agencijom za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga i Regionalnom privrednom komorom Moravičkog i Raškog upravnog okruga, su 10.aprila 2017.  organizovali promociju datih programa za podršku MSPP.

 

Na promociji su predstavljeni uslovi učešća na konkursu, namena bespovratnih sredstava, potrebna dokumentacija za konkurisanje, način  prijavljivanja, rok za podnošenje prijava, mogućnosti podrške od strane lokalnih i regionalnih institucija, kao i druge relevantne informacije o javnim pozivima. 

 

Preduzetnici i privredna društva, od 6.marta o.g. mogu da konkurišu za šest programa podrške Razvojne agencije Srbije za koje je opredeljeno 435 miliona dinara, koji su namenjeni: početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza.

 

Kroz programe podrške u  2017.godini će biti dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije. Rok za prijavljivu je 05.maj 2017.godine.

 

Potrebne obrasce možete preuzeti sa linkova u nastavku:

 

Program podrške početnicima za započinjanje posla – START UP

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-pocetnicima-za-zapocinjanje-posla-start-up

 

Program podrške projektima za unapređenje ekonomskog razvoja

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-projektima-za-unapredenje-ekonomskog-razvoja

 

Program podrške inovativnim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-inovativnim-mmspp

 

Program podrške razvoju konkurentnosti MMSPP

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-razvoju-konkurentnosti-mmspp

 

Programa podrške izvoznicima

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-izvoznicima

 

Program promocije izvoza

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-promocije-izvoza