Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Bespovratna sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017.godini

Ministarstvo privrede je raspisalo Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Pravo da se prijave na konkurs imaju:

1. pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge, koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica u skladu sa Zakonom o računovodstvu („Službeni glasnik RS”, broj 62/13) prema finansijskim izveštajima za 2015. godinu, kao i

2) preduzetnici registrovani u APR.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Finansijski okvir
Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Privredni subjekat je u obavezi da obezbedi učešće u visini 5% neto vrednosti proizvodne opreme, dok će se preostalih 70% neto vrednosti proizvodne opreme obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovođenje ovog Programa.

U slučaju da su ukupni neto troškovi nabavke opreme viši od 10.000.000,00 dinara, korisnik može da finansira razliku većim sopstvenim učešćem ili da za ovaj iznos uveća kreditni zahtev kod banke, ili zahtev za finansijski lizing kod lizing kompanije.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25% od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000,00 dinara, niti veći od 2.500.000,00 dinara.

Način prijavljivanja i rok za podnošenje prijava
Precizno i tačno popunjena prijava i prateća dokumentacija u dva primerka (original i overena fotokopija), u skladu sa Programom, predaju se prilikom podnošenja zahteva za kredit, odnosno finansijski lizing, u jednoj od ekspozitura/filijala sledećih poslovnih banaka i lizing kompanije:

1. PROCREDIT BANKA A.D. Beograd
2. SOCIÉTÉ GÉNÉRALE BANKA SRBIJA A.D. Beograd
3. HALKBANK, Beograd
4. ERSTE BANKA A.D. Novi Sad
5. UNICREDIT BANKA SRBIJA A.D. Beograd
6. Raiffeisen Leasing D.O.O. Beograd

U navedenim poslovnim bankama i lizing kompaniji se mogu dobiti i sve informacije neophodne za učešće u Programu.

Prateća dokumentacija:

Uredba

Rangiranje EKS banke i lizing kompanija 

Kompletan tekst Javnog poziva

Informacije o sprovođenju Programa

Obrazac br.1 za privredne subjekte

Obrazac br.2 za privredne subjekte

Obrazac br.3 za banke i lizing kompanije

Nacrt ugovora sa krajnjim korisnikom (kredit)

Nacrt ugovora sa krajnjim korisnikom (lizing)

 

Više informacija o pozivu, kao i potrebnu dokumentaciju možete preuzeti sa linkova http://www.privreda.gov.rs/6751-2/  ;

http://ras.gov.rs/sr/kreiraj-zivot/otvoreni-pozivi-konkursi/kreiraj-zivot-javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme