Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

ODRŽANA PREZENTACIJA AKTUELNIH PROGRAMA PODRŠKE MMSPP U 2017. GODINI

Na prezentaciji „AKTUELNI PROGRAMI PODRŠKE MMSPP U 2017. GODINI“ održanoj 23.maja u Regionalnoj privrednoj komori Moravičkog i Raškog upravnog okruga, privredna društava i preduzetnici su informisanji o državnoj pomoći kroz aktuelne programe podrške i subvencije koje pružaju Ministarstvo privrede, Razvojna agencija Srbije, Fond za razvoj i Nacionalna služba za zapošljavanje.

 

Mr Slobodanka Đžinović-Kojić iz Centra za privredna pitanja PKS, je upoznala privrednike sa vrstama i istrumentima državne pomoći sa naglaskom na  De minimis državnoj pomoći koja se može dodeliti privrednom subjektu u iznosu do 23.000.000 dinara u toku tri uzastopne fiskalne godine.

 

Programe Fonda za razvoj je predstavila Olga Radovanović, koja je pored svog izlaganja dala odgovore na brojna pitanja postavljena od strane privrednika koja su se odnosila na vrste obezbeđenja i uslove apliciranja za Program podsticanja razvoja preduzetništva u okviru koga se mogu ostvariti bespovratna sredstva do 20%investicije i Sart Up programa  okviru koga poćetnici u poslovanju mogu ostvariti subvencije do 30%investicije.

 

Pored aktuelnog Programa za nabavku opreme, koga je predstavila Slavica Ćosović iz Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Moravičkog i Raškog upravnog okruga, Igor Novaković iz Razvojne agencije Srbije je predstavio Program za dodelu sredstava podsticaja za direktne investicije.

 

O subvencijama i programima Nacionalne službe za zapošlavanje je govorila Snežana Prelić, direktorka NSZ filijale Kraljevo.

 

Interaktivni skup je pobudio veliko interesovanje privrednika iz Kraljeva, Raške, Sjenice, Gornjeg Milanovca, Čačka i Vrnjačke Banje. Na datom skupu je data inicijativa da se u okviru Programa za nabavku opreme kojim se ostvaruje 25% bespovratnih sredstava, dozvoli i nabavka polovne opreme (starosti do 5 godina).

 

Moderator skupa je bila Zorica Lešević, a dati skup su medijski propratili: RTS-dopisništvo Kraljevo, TV Melos, TV Ka, TV Kraljevo, portal www.kraljevo.biz i elektronske novine Kraljevski magazin www.art.rs/magazin