Prva sednica Parlamenta privrednika RPK Moravičkog i Raškog UO

U Regionalnoj privrednoj komori Moravičkog i Raškog upravnog okruga, u sredu 07.juna, održana je konstitutivna sednica Parlamenta privrednika koji će utvrđivati opšte smernice rada regionalne komore i razmatrati inicijative za unapređenje poslovanja članica komore.

U postupku konstituisanja verifikovani su mandati 45 članova Parlamenta privrednika, izabran je predsednik - Petrašin Jakovljević, direktor "Metalac" AD iz Gornjeg Milanovca, kao i zamenik predsednika - Radojko Janić, direktor "Radijator inženjering"-a iz Kraljeva. Takođe, izabrano je 5 članova Parlamenta koji će predstavljati region u Skupštini Privredne komore Srbije - Miroslav Tlačinac, direktor "Amiga" Kraljevo; Zoran Bojović, direktor "Unipromet" Čačak; Dragica Petrović, "Voda Vrnjci" Vrnjačka Banja; Rodoljub Popović, "Atenik komerc" Čačak, i Petrašin Jakovljević, AD "Metalac" Gornji Milanovac.

Zamenik Generalnog sekretara PKS, Nermina Ljubović, održala je prezentaciju usluga jedinstvenog komorskog sistema namenjenih privrednicima, a zatim je govorila i o problemu sive ekonomije. Sednici je prisustvovao i Predrag Petrović, Generalni sekretar Privredne komore Srbije.