Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Predsednik Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog UO

Na trećoj sednici Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga , odžanoj 26. februara u Kraljevu, Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac Grupe, izabran je za predsednika Parlamenta privrednika.

Obraćajući se Parlamentu, Vukadinović je ukazao na neophodnost organizovanja edukacija sa temama značjanim za privredu i privrednike, sa posebnim akcentom na ubrzavanje procesa digitalizacije.

Nermina Ljubović, savetnica Marka Čadeža predsednika PK Srbije, naglasila je da su kvartalne analize, jedan od najznačajnijih  instrumenata komorskog sistema. Naime, na osnovu do sada sedam odrađenih amaliza, na inicijativu privrednika, izmenjeno je 34 zakona i zakonskih podakata u korist privrede Republike Srbije.

Zvonko Tufegdžić, direktor RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga istakao je da je industrijska proizvodnja na teritoriji regionalne komore u 2017. godini zabeležila rast od 13,8 odsto. Ukupna spoljnotrgovinska razmena privrede Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga u periodu 2017. godine dostigla je 1,064,898.1 mil EUR, pri čemu je izvoz 438,028.5 mil EUR, a uvoz  626,869.6  mil EUR.

Glavni potencijali za razvoj ovog područja su poljoprivreda, metalska i tekstilna industrija, drvna industrija, turizam -zdravstveni turizam, a veliko ograničenje za ovaj deo Srbije je ne postojanje auto puta i odlaganje otvaranja aerodroma „Morava“ Lađevci rekao je Zvonko Tufegdžić.