Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održana prezentacija Programa zelenih inovacionih vaučera u Srbiji

U utorak 17.aprila 2018.godine, u RPK Kraljevo je održana promocija Programa zelenih inovacionih vaučera u Srbiji.
 
Promociju je organizovala Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga u saradnji sa  Evropskom bankom za obnovu i razvoj.
 
Direktor RPK Kraljevo, Zvonko Tufegdđić je pozdravio privrednike, predstavnike Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Fakulteta za tehničke nauke u Čačku, Naučno-Tehnološkog parka Čačak, Regionalne razvojne agencija Raškog I Moravičkog okruga i prisutne medije.
 
Rukovodioc Programa zelenih inovacionih vaučera u Srbiji, dr Dragoljub Gajić je učesnicima skupa prezentovao uslove za dobijanje vaučera vrednih do 20.000 evra, za pokrivanje 90 odsto troškova usluga istraživanja i razvoja.
 
Preduzećima će kroz šemu Zelenih vaučera biti omogućeno da vaučerima pokriju veći deo troškova usluga istraživanja i razvoja koje će im pomoći da razviju inovativne proizvode, usluge ili procese u cilju smanjenja potrošnje resursa (energije, vode i sirovina), kao I optimizacije proizvodnih procesa.
 
Uslovi za MSP koja žele da se prijave za dobijanje vaučera:
proizvodna i zainteresovana za razvoj novih tehnologija sa ciljem efikasnijeg korišćenja resursa,
u privatnom i domaćem vlasništvu,
posluju više od dve godine,
imaju između 10 i 249 zaposlenih
godišnji promet manji od 50 miliona EUR
finansijski stabilna i nemaju aktivne sudske sporove, kao i da
nisu povezana sa pružaocem usluga
 
Prisutnih 30 učesnika su imali priliku da se upoznaju sa kriterijumima za ocenjivanje projekata, kao i sa odobrenim projektima u prvom krugu poziva Programa zelenih inovacionih vaučera.
 
Drugi krug poziva je otvoren do 30.aprila, a treći krug je najavljen za kraj juna odnosno početak jula 2018.godine.
 
Više o Programu zelenih inovacionih vaučera možete naći na:  www.inovacionivauceri.ebrd.rs