Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održane fokus grupe u oblasti namenske industrije i protivpožarne zaštite

U okviru Projekta za poboljšanje investicione klime u Srbiji, koji sprovodi Medjunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz podršku Britanske ambasade u Srbiji, u organizaciji Privredne komora Srbije u Regionalnoj privrednoj komori Moravičkog i Raškog upravnog okruga održane su dve sektorske fokus grupe u cilju konsultacija sa predstavnicima privrednih društava radi dobijanja preporuka za optimizaciju i pojednostavljenje administrativnih postupaka.

U okviru Fokus grupe namenske industrije posebno su date pimedbe na dužinu trajanja postupka sertifikacije i dobijanja dozvola. Ukazana je i potreba boljeg definisanja kategorije  i količine proizvoda  za koje su potrebne dozvole. Firme će dostaviti stručnoj službi Komore uobličene i konkretne predloge za optimizaciju administrativnih postupaka koji  su bili tema sastanka.

Takodje je održana i Fokus grupa na temu osnovne obuke zaposlenih iz oblasti zaštite od požara i za postavljanje instalacija u zemljišnom i zaštitnom pojasu državnog puta.

Konsultacije se, u vidu fokus grupa, sprovode u više gradova Srbije, u cilju identifikacije predloga za optimizaciju ovih postupaka koji će dovesti do nižih troškova, odnosno bržeg rešavanja zahteva privrede u postupcima u nadležnosti Republike Srbije. Ova aktivnost je takođe u funkciji rada na digitalizaciji administrativnih postupaka koji se tiču privrede, a koji se sprovodi kao deo IFC projekta u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz podršku Britanske ambasade u Srbiji. Sve navedene aktivnosti su direktno usmerene na smanjenje troškova u vremenu i novcu koje privredni subjekti imaju u ispunjavanju svojih administrativnih obaveza.