Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

IZDAVANJE DODATNIH LISTOVA ZA ATA KARNET

Od 20. avgusta 2018. godine izdajemo dodatne listove za ATA karnet (kupone i talone) prema važećoj proceduri. Ovo je još jedna od usluga koju mogu dobiti domaća fizička i pravna lica u Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo.

ATA karnet izdaje Privredna komora Srbije sa rokom važenja  predviđenim Konvencijom, odnosno 12 meseci od datuma izdavanja. U tom periodu od godinu dana, u roku važenja ATA karneta, pravno ili fizičko lice može privremeno izvoziti robu koja je naznačena na robnoj listi. Za svako naredno putovanje, potrebni su dodatni ATA listovi, koji se mogu preuzeti u PKS - Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo. ATA karnet je jednostavan, međunarodni carinski dokument koji omogućava privremeni uvoz najvažnijim grupama roba kojima se trguje u svetu. ATA karnetom roba cirkuliše neocarinjena za period od jedne godine na carinskom području zemlje koja je prihvatila Konvenciju o privremenom uvozu i to bez popunjavanja nacionalnih carinskih isprava, plaćanja carine ili polaganja depozita, što inače sledi u redovnom postupku za privremeni izvoz, odnosno uvoz. U svetu, ATA karnet je sinonim pasoša za robu.

Kontakt osobe za izdavanje dodatnih ATA listova u PKS- RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga:

ZORICA LEŠEVIĆ
T: 036 219 990
E-mail: zorica.lesevic@pks.rs
IVANA LUKOVIĆ
T: 036 219 993
E-mail: ivana.lukovic@pks.rs
VESNA BALTIĆ- DUGALIĆ
T: 036 331 457
E-mail: vesna.baltic@pks.rs