Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Program Evropske komisije - "Erazmus za mlade preduzetnike"

Erazmus za mlade preduzetnike je prekogranični program razmene preduzetnika sa ciljem podrške novim i potencijalnim preduzetnicima da steknu odgovarajuće veštine upravljanja malim i srednjim preduzećima, tako što će u periodu od jednog do šest meseci raditi sa iskusnim preduzetnikom u jednoj od evropskih država.

Za učešće u programu „Erazmus za mlade preduzetnike“, zainteresovani se prijavljuju elektronskim putem, a mogu se prijaviti potencijalni preduzetnici (nezaposlena lica, studenti) i preduzetnici koji su osnovali ili zaposleni u kompaniji koja je osnovana u poslednje 3 godine.

U programu učestvuje i preduzetnik domaćin, u čijoj kompaniji mladi preduzetnik stiče iskustvo. Boravak preduzetnika u inostranstvu delimično finansira Evropska komisija kroz finansijsku podršku u pokrivanju troškova putovanja i boravka. Sporazum o finansijskoj podršci za učešće u programu potpisuju nacionalna kontakt institucija (posrednička organizacija) i preduzetnik koji ide na usavršavanje u inostranstvo (tzv. novi preduzetnik).

Pogodnosti za nove preduzetnike:

Aktivnim učešćem u programu Erazmus za mlade preduzetnike, mladim preduzetnicima postaju dostupne mnogobrojne pogodnosti koje će im pomoći da uspešno vode ili osnuju kompaniju. Boravak je u periodu do šest meseci kod iskusnog preduzetnika u državi Evropske unije kako bi se iz prve ruke steklo znanje o osnivanju kompanije u velikom broju delatnosti kao što su: marketing/prodaja, finansijsko računovodstvo, odnosi s kupcima, poslovne finansije, itd. Učesnik programa ima mogućnost da: · poboljša svoj poslovni plan; · ojača samopouzdanje i veštine; znanje vezano uz određene sektore ili know-how, tehničke i upravljačke veštine; · sarađuje sa drugim preduzetnicima i razvija međunarodne poslovne odnose; · uspostavi kontakte i izgradi snažne odnosa koji mogu poslužiti za uzajamno savetovanje, preporuke i pronalaženje poslovnih partnera u inostranstvu; · upozna se s drugačijim kulturnim i poslovnim okruženjem kao i s načinom kako kompanije posluju u EU; · usavrši jezičke veštine.

Pogodnosti za domaćine preduzetnike

Kao preduzetniku domaćinu koji učestvuje u programu razmena će pružiti priliku: · da radi s energičnim i motivisanim novim preduzetnikom koji može doprineti poslovanju inovativnim stavovima, novim veštinama i znanjem · da bude u ulozi savetnika ili mentora · da nauči o stranim tržištima, proširi svoje poslovne mogućnosti i obavlja poslove u inostranstvu · da razgovara s preduzetnicima iz drugih zemalja učesnica · da uspostavi kontakte i izgradi snažne odnose koji mogu poslužiti za uzajamno savetovanje, preporuke i pronalaženje poslovnih partnera u inostranstvu · da usavrši znanje stranog jezika Kako učestvovati u programu: Aplicira se putem linka www.erasmus-entrepreneurs.eu. Privredna komora Srbije je od 1. februara 2018. godine nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Evropske komisije „Erazmus za mlade preduzetnike“, a programom koordinira Centar za EU integracije. Za dodatna pitanja i informacije obratite se timu PKS za Program „Erazmus za mlade preduzetnike“, i zakažite sastanak elektronskim putem na: erasmus@pks.rs

 

Kako učestvovati u programu: 

Aplicira se putem linka www.erasmus-entrepreneurs.eu.

Privredna komora Srbije je od 1. februara 2018. godine nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Evropske komisije „Erazmus za mlade preduzetnike“, a programom koordinira Centar za EU integracije.

Za dodatna pitanja i informacije obratite se timu PKS za Program „Erazmus za mlade preduzetnike“, i zakažite sastanak elektronskim putem na: erasmus@pks.rs