Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održana radionica na temu: "Digitalna transformacija- kako izazove pretvoriti u prilike"

U Privrednoj komori Srbije - Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga, 22. novembra 2018. godine, održana je Zajednička sednica odbora industrije, poljoprivrede i usluga na temu: „Digitalna transformacija- kako izazove pretvoriti u prilike"

Pomenuta sednica održana je u formi edukativne radionice, u saradnji sa ICT HUB-om, Centrom za razvoj tehnoloških inovacija iz Beograda sa ciljem upoznavanja preduzeća sa konceptom digitalne transformacije, njenim uticajem na poslovanje, glavnim pokretačima i oblastima na koje se treba fokusirati kada je reč o upravljanju inicijativama za digitalnu transformaciju.

Predavač je bio g. Senad Kulenović, eksterni konsultant za digitalnu transformaciju ICT Hub-a, koji ima višegodišnje iskustvo u kreiranju strategije digitalne transformacije i operativnih planova za srednje i velike organizacije, kao i nekoliko uspešno sprovedenih projekata digitalne transformacije na međunarodnom nivou.

Kroz konkretne primere prisutnima su predstavljeni pozitivni efekti koje digitalna transformacija može imati na poslovanje, kao i niz alata i koncepata kako unaprediti prodaju putem digitalizacije svog poslovanja, uspostaviti kulturu inovacija u svom poslovanju, a samim tim osigurati sopstvenu konkurentnost i finansijski napredak.

Istaknuto je i da sa rapidnim razvojem tehnologije koja ulazi u sve sfere poslovanja i gotovo sve industrije, digitalna transformacija se ne može više ignorisati i mora biti uzeta sa krajnjom ozbiljnošću. Kompanije koje kasne sa transformacijom su u većoj opasnosti od kompanija koje su agilnije po tom pitanju jer novi igrači na tržištu "napadaju" njihovu industriju, a nove digitalne start-up kompanije dobijaju prednost nad uspostavljenim industrijskim modelima poslovanja.

Glavna poruka koju je predavač, Senad Kulenović, preneo prisutnima jeste da ne smemo gledati na digitalnu transformaciju kao na pretnju, već da u njoj vidimo priliku i najbitnije pokretače uspešnih primera.

Preovlađujući utisak sa radionice je da su naši privrednici u većini slučajeva svesni promena oko njih, ali da im je potreban partner koji će ih edukovati, podržati i pratiti kroz sve izazove u procesu digitalne transformacije.