Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Kraljevački privrednici i grad Kraljevo na sajmu EKSPO NIŠ 2018

Lokalna samouprava Kraljevo prezentovala je svoje kompanije i privredno – turističke potencijale na dvodnevnom Sajamu privrede i preduzetništva EKSPO NIŠ 2018 koji je održan 13. i 14. decembra u niškoj hali “Čair”.  Ova sajamska manifestacija, koja se odvija u organizaciji Gradske opštine Pantelej, pod pokroviteljstvom Grada Niša i uz podršku republičkih institucija, pre svega Privredne komore Srbije okupila je oko 150 izlagača iz svih krajeva zemlje.

Dobnitnici priznanja za ukupan sajamski nastup pored grada Kraljevo su  “Light Electric Group” doo i “SEPON” iz Kraljeva. Gosti na ovom Sajmu privrede i preduzetništva, pored grada Kraljeva, bile su i lokalne samouprave Inđija i Osečina. Uz podršku republičkih institucija, pre svega Privredne komore Srbije  i Austrijske privredene komore organizovana je stručna konferencija “ Potrebe privrede za kadrovima i primena zakona o dualnom obrazovanju”. Između ostalog na ovom skupu razgovaralo se o potrebama privrede za profilima, saradnji sa kompanijama i prednostima dualnog obrazovanja.  Putem video bima učesnicima konferencije se obratio i predsednik PKS Marko Čadež, koji je rekao da Privredna komora Srbije u velikoj meri pruža podršku razvoju dualnog obrazovanje.