Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održana obuka za direktore škola na temu energetske efikasnosti

26. februara 2019.godine, u prostorijama Privredne komore Kraljevo realizovana je jednodnevna pilot obuka za direktorie i stručne saradnike sedam osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva. Obuku je organizovala Privredna komora Srbije, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.

Cilj obuke je unapređivanje kompetencija zaposlenih u obrazovanju u oblasti energetske efikasnosti i obezbeđivanja primene ključnih mehanizama racionalne upotrebe energije u praksi. Polaznici obuke birani su s obzirom na uloge, ovlašćenja i odgovornosti koje imaju u tim ustanovama. Ukoliko su informisani i prate dostignuća i novine važne za uspešno funkcionisanje škole, direktori će utoliko brže i lakše omogućiti da nove ideje i inovativni pristupi budu primenjeni u školi kojom rukovode. Sa druge strane, stručni saradnici, čiji važan deo profesionalne kompetentnosti čine veštine za prenos i razvijanje znanja kod zaposlenih u kolektivu, najčešće su zaduženi za podsticanje i ostvarivanje horizontalnog učenja u školi, te su kao takvi, prepoznati su kao važan oslonac u diseminaciji ključnih ideja i sadržaja obuke  po povratku u kolektiv.

Na otvaranju radionice, prisutnima se obratito direktor  Privredne komore Kraljevo, Zvonko Tufegdžić, Svjetlana Đokić, viši projektni menadžer-GIZ i energetski menadžer Kraljeva, Zorica Sretenović.

Obuku su pohađali direktori i saradnici 7 škola iz Kraljeva: OŠ" Čibukovački partizani;  OŠ" Svetozar Marković";  OŠ "Braća Vilotijević";  OŠ "Jovan Cvijić";  MTŠ "14 Oktobar"; ESTŠ" Nikola Tesla" ; Medicinska Škola

Po završetku obuke GIZ je dodelio posebne zahvalnice školama za izuzetan doprinos i angažovanje na polju racionalne upotrebe energije i unapređenja energetske efikasnosti, a učesnici su dobili diplome o uspešnom pohađanju obuke.

Obuku su medijski propratile tri regionalne televizije: TV Melos, TV Kraljevo i TV MIX