Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

Održana šesta sednica Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga

U ponedeljak, 25. marta 2019. godine, održana je šesta sednica Parlamenta privrednika PKS - RPK Moravičkog i Raškog upravnog okruga.  Sednicom je predsedavao g-din Dragoljub Vukadinović, predsednik Parlamenta i predsednik Upravnog odbora kompanije Metalac a.d. Gornji Milanovac. 

U radu sednice su učestvovali:  Nermina Ljubović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije; Branimir Stojanović, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije; Vesna Vučetić, direktor Sektora za upravljanje rizicima Fonda za razvoj Republike Srbije i Vladimir Jovanović, zamenik direktora sektora za MSP Razvojne agencije Srbije.

Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa pete sednice Parlamenta, osnovne informacije o aktuelnim privrednim kretanjima na području Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga u toku 2018. godine i na početku 2019. godine, dao je Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga i podneo Izveštaj o radu za 2018. godinu i Izveštaj o pokrenutim i realizovanim lokalnim inicijativama. 

Nermina Ljubović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, istakla je značaj instrumenta „kvartalne analize propisa od značaja za privredu“  čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta uz aktivno učešće i saradnju privrede. Od kako je uveden ovaj instrument 2016. godine, rešene su 63 inicijative.

Nakon formalnog dela sednice, članovi Parlamenta privrednika imali su prilike da čuju nešto više o aktuelnim programima Ministarstva privrede, Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije. Ispred Ministarstva privrede obratio se Branimir Stojanović, državni sekretar, i ukazao na novine u programima podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Novine kod kreditnih linija Fonda za razvoj predstavila je Vesna Vučetić, direktor Sektora za upravljanje rizicima. Prezentaciju o merama podrške poslovanju Razvojne agencije Srbije predstavio je Vladimir Jovanović, zamenik direktora sektora za MSP. 

Na sednici je izloženo i više problema sa kojima se privrednici suočavaju, a koji će u formi inicijativa biti dostavljeni nadležnim organima u cilju njihovog rešavanja.